Contract - Design Alchemy: reactiv post Office Design, Toronto, by LUX Design

design - features - corporate design



Design Alchemy: reactiv post Office Design, Toronto, by LUX Design

06 June, 2011


From the binary-inspired green and blue stripes in the kitchen to the computer cursor-shaped coat hangers in the closet, the new offices of Toronto-based reactiv post prove that its employees aren’t afraid to put their quirky side on display.

“Yes, we’re nerds, and we love it!” says Anna Junger, executive producer of reactiv pictures, parent company of the multiservice post-production shop that provides creative services for advertising, broadcast, music video, and interactive projects. Yet thanks to the sophisticated counterpoints introduced by LUX Designs, the local firm that designed the reactiv’s offices, which are located in Toronto’s über-trendy King West district, the new space exudes far more chic chemistry than dorkish drama.

Founded in 2009, just one year after reactiv pictures, reactiv post was still in its start-up phase when it began bidding on and winning higher-end projects for clients such as Coca Cola and Gatorade. So it quickly became clear that the firm needed to increase its awe factor with a more impressive office. “We needed a space that was fun, client friendly, and stylish,” Junger says. “Yet it also had to be highly functional, with separate but networked work and client screening areas for data and audio/visual presentations.”

Enter LUX Design. Junger and reactiv post co-founder and director Alon Isocianu initially met LUX Design principal Isabelle Glinka while they were collaborating with another design firm. “We knew LUX had the design chops to get it done,” says Junger, who solidified the partnership following a single lunch meeting, after getting the assurance she needed that the designers could deliver the creative concepts they wanted on their modest budget.

With discernment and ingenuity, LUX successfully stretched the project’s budget of just $60 per sq. ft. to “the 10th of a cent,” says Glinka, and transformed the humble 1,000-sq.-ft. office into the contemporary, vibrant, and, above all, fun design it is today. “It was important to play up the front area and keep it as a client zone separate from the private staff zones in the back areas, so we splurged where impact was needed,” says Glinka, who calls to attention the client screening room. Here, the design team opted for dramatic, high-end black-on-black patterned wallpaper and a custom-designed sectional sofa to provide a lounge-like atmosphere. In contrast, they used a chic yet budget-friendly IKEA countertop in the kitchen and spruced it up with a stainless-steel backsplash.

In fact, in all areas of the office, the design team made sure everything they did had a purpose and a relationship to the brand. The green and blue hues from the company’s stationery and Web site, for example, were used throughout to set a design foundation and then balanced with solid, neutral tones. Inspired by reactiv’s test-tube-shaped logo, LUX selected light fixtures with huge, round bulbs for the hallway to subliminally reflect it’s circular bubbles. Designers also used a ceiling projector to create a luminous image of the logo on the front office wall. “Rather than closing the space in too much, we wanted to immediately transfer clients into the realm of ‘reactiv’ when they first walk through the doors,” Glinka says. “It’s a very moody space.”

Additionally, the polished concreted floor features custom, embedded vinyl circles—also a nod to the brand—to facilitate wayfinding and lead visitors to all of the public spaces. In reactiv’s main work area a wooden feature wall with bubble-shaped custom cutouts, made with water-jet technology, serves as an artistic focal point and functional room divider between the kitchen and bar.”

“My favorite part is when you walk in and look toward the lounge area and you can see the 3-D wall,” says Glinka. “There, you stand in a glowing entrance, looking through the circles, and you immediately feel reactiv.” The layered effects ultimately tie together into one cohesive and exhilarating environment that truly reflect the company’s brand.  

SOURCE LIST:

WHO
Client: Anna Junger and Alon Isocianu. Interior/graphics designer: LUX Design Inc., Isabelle Glinka, Naomi Weissmann, Bora Mihalyi. Contractor: Wilson Liang, Fantasia Renovations. Lighting: McKenzeie Engineering. Acoustician: Ian McCallum. Photographer: Cameron Smith Photography.

WHAT
Wallcoverings: Graham and Brown. Paint: Benjamin Moore. Dry wall: Wilson Liang. Flooring: Mark Spher, Interior Concrete Coating. Lighting: Nuevo lighting. Lounge seating: Van Gogh Furniture. Cafeteria, dining, auditorium seating: Casalife Furniture. Cafeteria, dining, training, other tables: Casalife Furniture. Shelving: IKEA. Architectural woodworking: Steve Kun, CNC Milling. Planters, accessories: LUX Design Inc. Signage: Apex Window Films. Plumbing fixtures: Home Depot.

WHERE
Location: Toronto, ON., Total floor area: 1,000 sq. ft., No. of floors: 1., Total staff size: 3-6., Cost/sq. ft. $60.




Design Alchemy: reactiv post Office Design, Toronto, by LUX Design

06 June, 2011


Cameron Smith Photography

From the binary-inspired green and blue stripes in the kitchen to the computer cursor-shaped coat hangers in the closet, the new offices of Toronto-based reactiv post prove that its employees aren’t afraid to put their quirky side on display.

“Yes, we’re nerds, and we love it!” says Anna Junger, executive producer of reactiv pictures, parent company of the multiservice post-production shop that provides creative services for advertising, broadcast, music video, and interactive projects. Yet thanks to the sophisticated counterpoints introduced by LUX Designs, the local firm that designed the reactiv’s offices, which are located in Toronto’s über-trendy King West district, the new space exudes far more chic chemistry than dorkish drama.

Founded in 2009, just one year after reactiv pictures, reactiv post was still in its start-up phase when it began bidding on and winning higher-end projects for clients such as Coca Cola and Gatorade. So it quickly became clear that the firm needed to increase its awe factor with a more impressive office. “We needed a space that was fun, client friendly, and stylish,” Junger says. “Yet it also had to be highly functional, with separate but networked work and client screening areas for data and audio/visual presentations.”

Enter LUX Design. Junger and reactiv post co-founder and director Alon Isocianu initially met LUX Design principal Isabelle Glinka while they were collaborating with another design firm. “We knew LUX had the design chops to get it done,” says Junger, who solidified the partnership following a single lunch meeting, after getting the assurance she needed that the designers could deliver the creative concepts they wanted on their modest budget.

With discernment and ingenuity, LUX successfully stretched the project’s budget of just $60 per sq. ft. to “the 10th of a cent,” says Glinka, and transformed the humble 1,000-sq.-ft. office into the contemporary, vibrant, and, above all, fun design it is today. “It was important to play up the front area and keep it as a client zone separate from the private staff zones in the back areas, so we splurged where impact was needed,” says Glinka, who calls to attention the client screening room. Here, the design team opted for dramatic, high-end black-on-black patterned wallpaper and a custom-designed sectional sofa to provide a lounge-like atmosphere. In contrast, they used a chic yet budget-friendly IKEA countertop in the kitchen and spruced it up with a stainless-steel backsplash.

In fact, in all areas of the office, the design team made sure everything they did had a purpose and a relationship to the brand. The green and blue hues from the company’s stationery and Web site, for example, were used throughout to set a design foundation and then balanced with solid, neutral tones. Inspired by reactiv’s test-tube-shaped logo, LUX selected light fixtures with huge, round bulbs for the hallway to subliminally reflect it’s circular bubbles. Designers also used a ceiling projector to create a luminous image of the logo on the front office wall. “Rather than closing the space in too much, we wanted to immediately transfer clients into the realm of ‘reactiv’ when they first walk through the doors,” Glinka says. “It’s a very moody space.”

Additionally, the polished concreted floor features custom, embedded vinyl circles—also a nod to the brand—to facilitate wayfinding and lead visitors to all of the public spaces. In reactiv’s main work area a wooden feature wall with bubble-shaped custom cutouts, made with water-jet technology, serves as an artistic focal point and functional room divider between the kitchen and bar.”

“My favorite part is when you walk in and look toward the lounge area and you can see the 3-D wall,” says Glinka. “There, you stand in a glowing entrance, looking through the circles, and you immediately feel reactiv.” The layered effects ultimately tie together into one cohesive and exhilarating environment that truly reflect the company’s brand.  

SOURCE LIST:

WHO
Client: Anna Junger and Alon Isocianu. Interior/graphics designer: LUX Design Inc., Isabelle Glinka, Naomi Weissmann, Bora Mihalyi. Contractor: Wilson Liang, Fantasia Renovations. Lighting: McKenzeie Engineering. Acoustician: Ian McCallum. Photographer: Cameron Smith Photography.

WHAT
Wallcoverings: Graham and Brown. Paint: Benjamin Moore. Dry wall: Wilson Liang. Flooring: Mark Spher, Interior Concrete Coating. Lighting: Nuevo lighting. Lounge seating: Van Gogh Furniture. Cafeteria, dining, auditorium seating: Casalife Furniture. Cafeteria, dining, training, other tables: Casalife Furniture. Shelving: IKEA. Architectural woodworking: Steve Kun, CNC Milling. Planters, accessories: LUX Design Inc. Signage: Apex Window Films. Plumbing fixtures: Home Depot.

WHERE
Location: Toronto, ON., Total floor area: 1,000 sq. ft., No. of floors: 1., Total staff size: 3-6., Cost/sq. ft. $60.

 


Post a Comment
Asterisk (*) is a required field.
*Username: 
*Rate This Article: (1=Bad, 5=Perfect)

*Comment:
 




follow us

advertisement


advertisement






advertisement


advertisement




Contract Magazine is devoted to highlighting creative interior design trends and ideas that are shaping the industry on a daily basis. Contract is proud to provide you with the most comprehensive coverage of commercial interior design products and resources that procure uniqueness when designing a space. Contract is the modern interior design magazine that recognizes fresh interior design ideas and projects powerful interior design resources.

 

Contract Magazine Home | Interior Design News | Interior Planning Products | Interior Design Research | Interior Design Competitions | Interior Design Resources | Interactive Interior Designing | Digital/Print Versions | Newsletter | About Us | Contact Us | Advertising Opportunities | Subscriber FAQs | RSS | Sitemap

© Emerald Expositions 2014. All rights reserved. Terms of Use | Privacy Policy