Studio MAKS and Junya Ishigami Reveal Park Vijversburg Pavilion

The core of the design is installed nearly three feet below ground to reduce impact. All images courtesy Iwan Baan.

Rotterdam-based Studio MAKS and Japanese architect Junya Ishigami have completed the new visitor center extension at Park Vijversburg in Tytsjerk, the Netherlands. Designed to serve as a venue for meetings and exhibitions, the new glass unit stretches out from the park’s 18th century villa with a form conceived to harmonize with existing natural elements.

Image courtesy Iwan Baan.

Neighbored by a pond, tree line, and garden, the pavilion is anchored by a core accessible via sloping pathways. It is situated nearly three feet below ground to reduce the structure’s physical impact. The design features a roof that is composed of a web of steel and wood beams, which ensures unobstructed natural views. The pavilion houses a tearoom, gift shop, information desk, and public restrooms.